Dulceata de caise facuta la cuptor

de Roda in Dulceata / Gem, 10 Iun 2009 | 10629 vizualizari

 

Va propun o reteta de dulceata preparata nu pe aragaz , ci in cuptor .Este foarte gustoasa si nu necesita mult zahar.

 

INGREDIENTE

  • 4kg.caise fara samburi,
  • 1 1/2kg.zahar;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise facuta la cuptor:

1.Caisele se aseaza in tava de aragaz si deasupra se presara zaharul.La inceput focul este mic, dar, pe masura ce zaharul se topeste, se mareste flacara si se lasa sa fiarba cca. 1 ora.Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn ,folosita numai pentru dulceturi.Cand siropul este legat, se pune dulceata fierbinte in borcane  ai apoi direct in camara.

2.In mod similar,adica in cuptor,  se prepara dulceata de mere, pere , piersici sau prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise facuta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine